Maréno Fűtőfilm

Egyszerű és hatékony padlófűtés!
A fűtőfilm felületfűtésként működtethető elsősorban padlófűtésként.
Nagy fűtőfelület és viszonylag alacsony felületi hőmérséklet jellemzi a felületfűtési rendszereket. A felületfűtés működési elve a hősugárzáson alapszik, vagyis a hőt sugárzás formájában adja át a felmelegített felület.
Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint amikor télen a napsugarak által felmelegített fal mellé állunk a hidegben: a falról visszaverődő hő jól érzékelhető, hőérzetünk máris javul. A gyakorlatban tehát a felületfűtés a hőérzetet „csapja be”, ezért van az, hogy elegendő alacsonyabb hőmérsékletre fűteni az adott helyiséget, mint pl. egy radiátoros megoldásnál.

Mikor érdemes fűtőfilmmel kalkulálnia?
új energiatakarékos házat épít, nem akar gázt bevezetni
egy nagyobb léptékű felújítás során egy modern és hatékony fűtésrendszert telepítene
egy költséghatékony, megújuló energiával komibnálható megoldást keres
mindenképp ragaszkodik a padlófűtéshez, mert leginkább ez biztosítja a megfelelő komfortérzetét
Fűtőfilm
A legújabb technológiával készült TSW, a régebbi típusú fűtőfilmek tovább fejlesztett változata. Az új fűtőfilm egy vastagabb és erősebb PET fóliát kapott, melynek köszönhetően jobban ellenáll a mechanikai behatásoknak. Az új típusú fűtőfilmnél a carbon fűtőszál rácsosan helyezkedik el, ezért hatékonyabb fűtést eredményezhet, a régi társával szemben. Ezenkívül hatékonyabbá vált a túlmelegedés elleni védelem is.
A mindössze 0,4 mm vastag fűtőfilm beszerelése gyors és nem igényel különösebb gépészeti kialakítást. Élettartama gyakorlatilag korlátlan, alkalmazható bármilyen felületfűtésként. Vezérlése termosztáttal történik.
A fűtőfilmet minden esetben valamilyen szilárd burkolat mögé kell telepíteni (laminált padló, beton, gipszkarton). A film elsősorban magát az előtte lévő szilárd burkolatot melegíti fel infrasugarakkal, és a továbbiakban már ez a szilárd burkolat sugározza szét fokozatosan és egyenletesen a hőt a helyiségben. Ezért a szakirodalom egy része inkább sugárzó fűtésként definiálja a fűtőfilmeket és elsősorban csak az infrapaneleket (ahol az infrapanel közvetlenül melegíti fel az alatta, előtte tartózkodó személyeket, tárgyakat) tekinti „klasszikus infrafűtésnek”.


FELÉPÍTÉSE